Электронный архив

Atomic Absorption Control of Ultimate Allowable Concentration of Elements in Meat Products without Sample Dissolution

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Khaibullin R.R.
dc.contributor.author Irisov D.S.
dc.contributor.author Zakirov A.I.
dc.contributor.author Zakharov Y.A.
dc.date.accessioned 2021-02-24T20:33:11Z
dc.date.available 2021-02-24T20:33:11Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.issn 0027-1314
dc.identifier.uri https://dspace.kpfu.ru/xmlui/handle/net/160855
dc.description.abstract © 2020, Allerton Press, Inc. Abstract: In order to control the maximum levels of As, Cr, Pb, Cd, and Sn in meat products, it is proposed to transfer them to a suspension of 140 mg/mL and use an atomic absorption spectrometer with a graphite furnace, equipped with a probe attachment for a two-stage atomization of the suspension. The working linear range covers 0.2–9 ultimate allowable concentrations. The error is smaller by factors of 2 to 3 than that of the methods with sample dissolution, and it saves at least 12 h in time.
dc.relation.ispartofseries Moscow University Chemistry Bulletin
dc.subject atomic absorption analysis
dc.subject graphite furnace
dc.subject meat
dc.subject meat products
dc.subject suspension
dc.subject two-stage probe atomization
dc.title Atomic Absorption Control of Ultimate Allowable Concentration of Elements in Meat Products without Sample Dissolution
dc.type Article
dc.relation.ispartofseries-issue 1
dc.relation.ispartofseries-volume 75
dc.collection Публикации сотрудников КФУ
dc.relation.startpage 56
dc.source.id SCOPUS00271314-2020-75-1-SID85083192341


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

  • Публикации сотрудников КФУ Scopus [24551]
    Коллекция содержит публикации сотрудников Казанского федерального (до 2010 года Казанского государственного) университета, проиндексированные в БД Scopus, начиная с 1970г.

Показать сокращенную информацию

Поиск в электронном архиве


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись

Статистика