Электронный архив

Hydration-dehydration of human serum albumin studied by isothermal calorimetry and IR spectroscopy

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Sirotkin V.
dc.contributor.author Korolev D.
dc.contributor.author Silakova A.
dc.date.accessioned 2018-09-18T20:31:26Z
dc.date.available 2018-09-18T20:31:26Z
dc.date.issued 2007
dc.identifier.issn 0036-0244
dc.identifier.uri https://dspace.kpfu.ru/xmlui/handle/net/140760
dc.description.abstract Based on a comparison of the data on the isothermal calorimetry of the interaction of human serum albumin with water and the adsorption isotherms of water vapor on the protein obtained by IR spectroscopy, an experimental method was used for the first time to study the thermochemical and sorption characteristics of protein hydration-dehydration over the entire range of the thermodynamic activities of water. A mechanism was proposed to explain the relationships between the thermochemical properties, protein water content, and the moistening method. © 2007 Pleiades Publishing, Ltd.
dc.relation.ispartofseries Russian Journal of Physical Chemistry A
dc.title Hydration-dehydration of human serum albumin studied by isothermal calorimetry and IR spectroscopy
dc.type Article
dc.relation.ispartofseries-issue 8
dc.relation.ispartofseries-volume 81
dc.collection Публикации сотрудников КФУ
dc.relation.startpage 1341
dc.source.id SCOPUS00360244-2007-81-8-SID34547656119


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

  • Публикации сотрудников КФУ Scopus [24551]
    Коллекция содержит публикации сотрудников Казанского федерального (до 2010 года Казанского государственного) университета, проиндексированные в БД Scopus, начиная с 1970г.

Показать сокращенную информацию

Поиск в электронном архиве


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись

Статистика