Электронный архив

Fragmentation of low-boiling disperse phase in turbulent flow of cooling emulsion

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Rosentsvaig A.
dc.contributor.author Strashinskii C.
dc.date.accessioned 2018-09-18T20:18:51Z
dc.date.available 2018-09-18T20:18:51Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.issn 1070-4272
dc.identifier.uri https://dspace.kpfu.ru/xmlui/handle/net/138611
dc.description.abstract A qualitative analysis of a character of joint heat transfer and drop fragmentation of an overheated disperse phase at a movement of a cooling emulsion in a turbulent regime was carried out. We considered a general model of a drop fragmentation into the emulsion volume by turbulent pulsations of the flow in view of the presence of an excess heat energy in it. Conditions when an effect of the overheating the disperse phase exerts a maximum resistant size of a drop relative to the fragmentation were determined. © 2009 Pleiades Publishing, Ltd.
dc.relation.ispartofseries Russian Journal of Applied Chemistry
dc.title Fragmentation of low-boiling disperse phase in turbulent flow of cooling emulsion
dc.type Article
dc.relation.ispartofseries-issue 8
dc.relation.ispartofseries-volume 82
dc.collection Публикации сотрудников КФУ
dc.relation.startpage 1413
dc.source.id SCOPUS10704272-2009-82-8-SID70349485983


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

  • Публикации сотрудников КФУ Scopus [24551]
    Коллекция содержит публикации сотрудников Казанского федерального (до 2010 года Казанского государственного) университета, проиндексированные в БД Scopus, начиная с 1970г.

Показать сокращенную информацию

Поиск в электронном архиве


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись

Статистика