Электронный архив

Voltammetric determination of curcumin in spices

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Ziyatdinova G.
dc.contributor.author Nizamova A.
dc.contributor.author Budnikov H.
dc.date.accessioned 2018-09-18T20:14:40Z
dc.date.available 2018-09-18T20:14:40Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.issn 1061-9348
dc.identifier.uri https://dspace.kpfu.ru/xmlui/handle/net/137891
dc.description.abstract Curcumin is oxidized on a glassy carbon electrode in 0.1 M LiClO 4 in ethanol at the potential 0.74 V. The calibration graph is linear in the range 9.9 × 10 -6-1.07 × 10 -4 M curcumin; the detection limit is 4.1 × 10 -6 M. Curcumin is determined in model solutions. The relative standard deviation does not exceed 0.05. A procedure is proposed for the voltammetric determination of curcumin in spices. It was shown that single extraction by ethanol quantitatively recovers curcumin from spices. © 2012 Pleiades Publishing, Inc.
dc.relation.ispartofseries Journal of Analytical Chemistry
dc.subject Analysis of spices
dc.subject Curcumin
dc.subject Cyclic voltammetry
dc.subject Extraction
dc.title Voltammetric determination of curcumin in spices
dc.type Article
dc.relation.ispartofseries-issue 6
dc.relation.ispartofseries-volume 67
dc.collection Публикации сотрудников КФУ
dc.relation.startpage 591
dc.source.id SCOPUS10619348-2012-67-6-SID84864630302


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

  • Публикации сотрудников КФУ Scopus [24551]
    Коллекция содержит публикации сотрудников Казанского федерального (до 2010 года Казанского государственного) университета, проиндексированные в БД Scopus, начиная с 1970г.

Показать сокращенную информацию

Поиск в электронном архиве


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись

Статистика