Электронный архив

Chemical purification of meat industry wastewater

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Barabanov V.
dc.contributor.author Dobrynina A.
dc.contributor.author Kurmaeva A.
dc.contributor.author Kulagina E.
dc.date.accessioned 2018-09-17T20:32:55Z
dc.date.available 2018-09-17T20:32:55Z
dc.date.issued 1997
dc.identifier.issn 0204-3556
dc.identifier.uri https://dspace.kpfu.ru/xmlui/handle/net/133655
dc.description.abstract The way of fat and protein removal from meat industry wastewater is presented. The fine oil-water emulsions are degraded by solubilization with protein-reactant interpolymer complex. The lignosulfonic acid (LSA) is used as reactant. The correlation of LSA addition and protein content in water is revealed by photoelectrocolorimetry. The complexation of fat, protein, and LSA molecules is accompanied with the flotation and sedimentation of the reaction products. The LSA treatment of wastewater allows to decrease fat and protein contents down to maximum allowable concentrations.
dc.relation.ispartofseries Khimiya i Tekhnologiya Vody
dc.title Chemical purification of meat industry wastewater
dc.type Article
dc.relation.ispartofseries-issue 1
dc.relation.ispartofseries-volume 19
dc.collection Публикации сотрудников КФУ
dc.relation.startpage 66
dc.source.id SCOPUS02043556-1997-19-1-SID0030651833


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

  • Публикации сотрудников КФУ Scopus [24551]
    Коллекция содержит публикации сотрудников Казанского федерального (до 2010 года Казанского государственного) университета, проиндексированные в БД Scopus, начиная с 1970г.

Показать сокращенную информацию

Поиск в электронном архиве


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись

Статистика