Электронный архив

Effect of Cholesterol and Curcumin on Ordering of DMPC Bilayers

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Antzutkin O.
dc.contributor.author Gimatdinov R.
dc.contributor.author Filippov A.
dc.date.accessioned 2019-01-22T20:38:47Z
dc.date.available 2019-01-22T20:38:47Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.issn 0937-9347
dc.identifier.uri https://dspace.kpfu.ru/xmlui/handle/net/148108
dc.description.abstract © 2018, The Author(s). In this work, we compared the effects of curcumin and cholesterol directly competing to insert into the DMPC lipid bilayer during bilayer formation from an initially non-ordered state. 2H and 14N nuclear magnetic resonance spectroscopy showed that curcumin is not embedded deep in the lipid bilayer and interacts mainly with the head group of the lipid. In a more complex system of DMPC/CHOL/CUR, curcumin amplifies the effect of cholesterol on the ordering of lipid acyl chains.
dc.relation.ispartofseries Applied Magnetic Resonance
dc.title Effect of Cholesterol and Curcumin on Ordering of DMPC Bilayers
dc.type Article in Press
dc.collection Публикации сотрудников КФУ
dc.source.id SCOPUS09379347-2018-SID85057198967


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

  • Публикации сотрудников КФУ Scopus [24551]
    Коллекция содержит публикации сотрудников Казанского федерального (до 2010 года Казанского государственного) университета, проиндексированные в БД Scopus, начиная с 1970г.

Показать сокращенную информацию

Поиск в электронном архиве


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись

Статистика